Brug Bluegarden Dataløn sammen med Planday

Følg

Bruger du Bluegarden Dataløn til at håndtere løn kan du let og hurtigt eksportere dine løndata fra Planday i en lønrapport som kan importeres i Bluegarden Dataløn. Du kan også importere lønsedler fra Bluegarden Dataløn i Planday, så medarbejderne kan tilgå dem direkte i Planday.

1. Aktiver Bluegarden Dataløn lønrapporter og lønseddel import i Planday

Log in i Planday og gå til integrationssiden under Indstillinger > Integrationer > Overblik.

Find Bluegarden Dataløn og tryk Aktiver.

1.1 Udfyld udskrift indstillinger for Bluegarden Dataløn lønrapporter

For at kunne lave lønrapporter til Bluegarden Dataløn, skal du indtaste en række nødvendige oplysninger i Planday. Du er velkommen til at kontakte Planday for mere information omkring Bluegarden Dataløn.

1. Vælg Indstillinger i topmenuen > Løn > Udskrifter. Her vælger du fanen Bluegarden / Dataløn og indtast følgende oplysninger.

1. Arbejdsgiver nummer
  2. Løntermin
  3. Personalegruppefelt

2. Tilføj lønnumre og lønarter i Planday

For at lønsystemet kan anvende lønrapporten fra Planday skal du sikre at lønnumre og lønarter fra Bluegarden Dataløn er tilføjet i Planday.

Lønnummer

Du kan tilføje lønnumre fra Bluegarden Dataløn til hver medarbejder i Planday under Medarbejdere > vælg og rediger medarbejder > Løn > Lønnummer.

Lønarter

Lønarter anvendes for at fortælle Bluegarden Dataløn om timerne i Plandays lønrapporter er normale timer, ekstra timer eller tillæg. Du skal derfor tilføje lønarter fra Bluegarden Dataløn i Planday.

Start med at tilføje lønarter for timesedler (normale timer) og månedsløn i Indstillinger > Løn > Generelt > Lønarter.

Hvis du ønsker at anvende særlige lønarter for tillæg skal du først oprette løntillæg i Planday og derefter tilføje lønarten. Du kan oprette tillæg i Indstillinger > Løn > Løntillæg. Opret eller rediger løntillæg og tilføj herefter lønarter.

Bruger du Planday til at registrere sygdom eller andet og er det oprettet som timeseddelstyper kan der også tilføjes lønarter hertil. Dette gøres under Indstillinger > Vagtplan > Timeseddelstyper, hvor du kan redigere og tilføje lønarter til de respektive timeseddelstyper.

Hvis du ønsker specifikke lønarter for forskellige personalegrupper for at kunne adskille f.eks. bartender og tjener timerne på medarbejdernes lønsedler kan du tilføje lønarter til hver enkelt medarbejdergruppe. Gå til Medarbejdere i topmenuen > Medarbejdergrupper > vælg og rediger den enkelte personalegruppe for at tilføje lønarter. Lønarter vil for den pågældende medarbejdergruppe overskrive lønarten for normale timer.

Du kan lære mere om at forberede lønfiler her.

Før du eksporterer Bluegarden Dataløn lønfilen skal du huske at undersøge om alle vagter er godkendt.

3. Eksporter Bluegarden Dataløn lønrapporter fra Planday

1. Gå til løn > lønrapport
  2. Vælg korrekt dato interval
  3. Vælg evt. Hvilke medarbejdere du vil lave lønkørsel for
  4. I Formater vælg Bluegarden Dataløn
  5. Gem filen på din computer

4. Indlæs lønrapport i Bluegarden Dataløn

1. Login i Bluegarden Dataløn
  2. Klik på Lønindberetning og derefter Normal lønbehandling
  3. Klik på Importer lønliste
  4. Vælg Fil med lønliste

OBS! Det er vigtigt, at den løntermin der vælges, stemmer overens med den løntermin, som importlisten omhandler.

1. Vælg filen som du netop har generet i Planday, og som skal indlæses i Bluegarden Dataløn og klik derefter Åben
  2. Det anbefales at du klikker Se rapport for at få vist en rapport over hvad du har importeret.
  3. Gennemse rapporten og kontroller at det er de rigtige værdier. Er alt som det skal være trykker du Gennemfør rapport.
  4. Klik herefter på Fortsæt

Du kan læse mere om import I Bluegarden på følgende link

5. Importer Bluegarden Dataløn lønsedler i Planday

1. Gem PDF-filen med lønsedler på din computer. Vi anbefaler at du sikrer dig at indholdet i filen er korrekt inden du importere den til Planday.
  2. Login ind i Planday > Løn > Importer lønsedler
  3. Vælg start- og slutdato: Indtast de samme datoer som på lønsedlen.
  4. Eksisterende lønsedler: Hvis der allerede ligger lønsedler for den valgte periode, kan du vælge at tilføje de nye lønsedler til de eksisterende eller overskrive de eksisterende.
  5. Vælg Lønseddel i type
  6. Vælg Formatet Bluegarden Dataløn
  7. Upload filen med lønsedler fra din computer og tryk på Importer. Lønsedlerne er nu tilgængelige for medarbejderne når de logger ind i Planday.