Brug Lessor sammen med Planday

Følg

Bruger du Lessor til at håndtere løn kan du let og hurtigt eksportere dine løndata fra Planday i en lønrapport som kan importeres i Lessor. Du kan også importere lønsedler fra Lessor i Planday, så medarbejderne kan tilgå dem direkte i Planday.

Følg nedenstående trin og bliv klædt på til at udnytte fordelene ved at bruge Lessor sammen med Planday.

1. Aktiver Lessor lønrapport og lønseddel import

Log ind i Planday og gå til Indstillinger > Integrationer > Oversigt.

Find Lessor og tryk på Aktiver.

2. Anvend lønnummer og lønart

For at Lessor kan anvende lønrapporten fra Planday skal du sikre at lønnumre og lønarter fra Lessor er tilføjet i Planday.

Lønnummer

Du kan tilføje lønnumre fra Lessor til hver medarbejder i Planday under Medarbejdere > vælg og rediger medarbejder > Løn > Lønnummer.

Lønarter

Lønarter anvendes for at fortælle Lessor om timerne i Plandays lønrapporter er normale timer, ekstra timer eller tillæg. Du skal derfor tilføje lønarter fra Lessor i Planday.

Start med at tilføje lønarter for timesedler (normale timer) og månedsløn i Indstillinger > Løn > Generelt > Lønarter.

Hvis du ønsker at anvende særlige lønarter for tillæg skal du først oprette løntillæg i Planday og derefter tilføje lønarten. Du kan oprette tillæg i Indstillinger > Løn > Løntillæg. Opret eller rediger løntillæg og tilføj herefter lønarter.

Bruger du Planday til at registrere sygdom eller andet og er det oprettet som timeseddelstyper kan der også tilføjes lønarter hertil. Dette gøres under Indstillinger > Vagtplan > Timeseddelstyper, hvor du kan redigere og tilføje lønarter til de respektive timeseddelstyper.

Hvis du ønsker specifikke lønarter for forskellige personalegrupper for at kunne adskille f.eks. bartender og tjener timerne på medarbejdernes lønsedler kan du tilføje lønarter til hver enkelt medarbejdergruppe. Gå til Medarbejdere i topmenuen > Medarbejdergrupper > vælg og rediger den enkelte personalegruppe for at tilføje lønarter. Lønarter vil for den pågældende medarbejdergruppe overskrive lønarten for normale timer.

Du kan lære mere om at forberede lønfiler her.

Før du eksporterer Lessor lønfilen skal du huske at tjekke at alle vagter er godkendt.

3. Eksporter Lessor lønrapport

1. Vælg til Løn > Lønrapport
  2. Vælg korrekt dato interval
  3. Vælg evt. hvilke medarbejdere du vil lave lønkørsel for
  4. I Formater vælg Lessor
  5. Gem filen på din computer

4. Indlæs lønrapport i Lessor

1. Log in i Lessor og importer lønfilen i forbindelse med lønkørsel. Vi anbefaler at du sikrer at indholdet i lønfilen er korrekt inden lønkørsel.

5. Importer Lessor lønsedler i Planday

1. Gem PDF-filen med lønsedler på din computer. Vi anbefaler at du sikrer dig at indholdet i filen er korrekt inden du importere den til Planday.
  2. Login ind i Planday > Løn > Importer lønsedler
  3. Vælg start- og slutdato: Indtast de samme datoer som på lønsedlen.
  4. Eksisterende lønsedler: Hvis der allerede ligger lønsedler for den valgte periode, kan du vælge at tilføje de nye lønsedler til de eksisterende eller overskrive de eksisterende.
  5. Vælg Lønseddel i type
  6. Vælg Formatet Lessor
  7. Upload filen med lønsedler fra din computer og tryk på Importer. Lønsedlerne er nu tilgængelige for medarbejderne når de logger ind i Planday.