Brug Danløn sammen med Planday

Følg

Bruger du Danløn til at håndtere løn kan du let og hurtigt eksportere dine løndata fra Planday i en lønrapport som kan importeres i Danløn. Du kan også importere lønsedler fra Danløn i Planday, så medarbejderne kan tilgå dem direkte i Planday.

1. Aktiver Danløn lønrapport og lønseddel import

Log in i Planday og gå til integrationssiden under Indstillinger > Integrationer > Overblik.

Find Danløn og tryk Aktiver.

2. Tilføj lønnumre og lønarter i Planday

For at lønsystemet kan anvende lønrapporten fra Planday skal du sikre at lønnumre og lønarter fra Danløn er tilføjet i Planday.

Lønnummer

Du kan tilføje lønnumre fra Danløn til hver medarbejder i Planday under Medarbejdere > vælg og rediger medarbejder > Løn > Lønnummer.

Lønarter

Lønarter anvendes for at fortælle Danløn om timerne i Plandays lønrapporter er normale timer, ekstra timer eller tillæg. Du skal derfor tilføje lønarter fra Danløn i Planday.

Start med at tilføje lønarter for timesedler (normale timer) og månedsløn i Indstillinger > Løn > Generelt > Lønarter.

Hvis du ønsker at anvende særlige lønarter for tillæg skal du først oprette løntillæg i Planday og derefter tilføje lønarten. Du kan oprette tillæg i Indstillinger > Løn > Løntillæg. Opret eller rediger løntillæg og tilføj herefter lønarter.

Bruger du Planday til at registrere sygdom eller andet og er det oprettet som timeseddelstyper kan der også tilføjes lønarter hertil. Dette gøres under Indstillinger > Vagtplan > Timeseddelstyper, hvor du kan redigere og tilføje lønarter til de respektive timeseddelstyper.

Hvis du ønsker specifikke lønarter for forskellige personalegrupper for at kunne adskille f.eks. bartender og tjener timerne på medarbejdernes lønsedler kan du tilføje lønarter til hver enkelt medarbejdergruppe. Gå til Medarbejdere i topmenuen > Medarbejdergrupper > vælg og rediger den enkelte personalegruppe for at tilføje lønarter. Lønarter vil for den pågældende medarbejdergruppe overskrive lønarten for normale timer.

Du kan lære mere om at forberede lønfiler her.

Før du eksporterer Danløn lønfilen skal du huske at undersøge om alle vagter er godkendt.

3. Eksporter Danløn lønrapporter fra Planday

1. Gå til løn > lønrapport
  2. Vælg korrekt dato interval
  3. Vælg evt. Hvilke medarbejdere du vil lave lønkørsel for
  4. I Formater vælg Bluegarden Multiløn Erhverv
  5. Gem filen på din computer

4. Indlæs lønrapport i Danløn

1. Login i Danløn
  2. Gå til Virksomhed > Indlæs til Danløn
  3. Klik gennemse og vælg filen som du netop har trukket ud i Planday
  4. Klik på det grønne flueben for at indlæse
  5. Klik på det grønne flueben for at indlæse. Gennemse registreringerne, og kontroller at det er de rigtige værdier. Klik igen på det grønne flueben for at indlæse.
    Danløn vil nu validere oplysningerne inden de indlæses. Når filen er indlæst vil der stå: ”Data er indlæst” på skærmen.
  6. Skulle der opstå fejl i valideringerne, det kan for eksempel være hvis der forsøges indlæst ”Udbetaling af ferietillæg” til en medarbejder der ikke har ”ferie med løn”, så vil hele indlæsningen blive afvist. Du er herefter nødt til at rette fejlen i filen du vil indlæse og derefter foretage en ny indlæsning.

5. Importer Danløn lønsedler i Planday

1. Gem PDF-filen med lønsedler på din computer. Vi anbefaler at du sikrer dig at indholdet i filen er korrekt inden du importere den til Planday.
  2. Login ind i Planday > Løn > Importer lønsedler
  3. Vælg start- og slutdato: Indtast de samme datoer som på lønsedlen.
  4. Eksisterende lønsedler: Hvis der allerede ligger lønsedler for den valgte periode, kan du vælge at tilføje de nye lønsedler til de eksisterende eller overskrive de eksisterende.
  5. Vælg Lønseddel i type
  6. Vælg Formatet Danløn
  7. Upload filen med lønsedler fra din computer og tryk på Importer. Lønsedlerne er nu tilgængelige for medarbejderne når de logger ind i Planday.