Support Center. Vi står klar til at hjælpe

Bruk Huldt & Lillevik sammen med Planday 🇳🇴

Følg

Bruker du Huldt & Lillevik til lønnskjøring kan du eksportere lønnsgrunnlaget fra Planday og importere det til Visma Lønn. Du kan også importere lønnslipper fra Huldt & Lillevik til Planday, slik at disse blir tilgjengelige for medarbeiderne i Planday.

Følg stegene under for en rask og enkel lønnskjøring.

1. Aktiver eksportmuligheten for Huldt & Lillevik

Logg inn på Planday og gå til Innstillinger > Integrasjoner > Oversikt. Finn Huldt & Lillevik og klikk på Aktiver.

2. Registrer lønnsarter og ansattnummer

For at Huldt og Lillevik skal gjenkjenne data fra Planday må du registrere ansattnummer og lønnsarter fra Huldt & Lillevik i Planday.

Ansattnummer

Du registrer ansattnummer fra Huldt & Lillevik på hver medarbeider i Planday ved å gå til Medarbeidere i toppmenyen. Herfra klikker du deg inn på en medarbeider, og under Lønn finner du feltet Ansattnummer.

Lønnsarter

Lønnsarter brukes for at Huldt & Lillevik skal gjenkjenne hvilke lønnsdata som leses inn for hver medarbeider. Fastlønn og timelønn har hver sin lønnsart, og det samme har eksempelvis forskjellige lønnstillegg.

Start med å legge til lønnsarter for timelønn og månedslønn fra Innstillinger > Lønn > Generelt > Lønnsarter.

Lønnsarter for lønnstillegg registreres fra Innstillinger > Lønn > Lønnstillegg. Herfra kan du også opprette og redigere lønnstillegg, hvis dette ikke er på plass ennå.

Hvis du bruker vakttyper til å registrere for eksempel sykdom eller overtidstimer, så skal det også registreres lønnsarter på disse. Dette gjøres fra Innstillinger > Vaktplan > Vakttyper.

I noen tilfeller kan det være aktuelt med egne lønnsarter på forskjellige personalgrupper, slik at timene skilles i lønnssystemet. Under Medarbeidere i toppmenyen finner du Personalgrupper. Inne på hver personalgruppe kan du registrere en egen lønnsarter for timene som jobbes i gruppen.

Du kan lese mer om forberedelser til lønnskjøring her.

Før du eksporterer Huldt & Lillevik filen må du sjekke at alle vakter er godkjent. Det er i utgangspunktet kun godkjente vakter som inkluderes i lønnsgrunnlaget.

3. Eksporter Huldt og Lillevik filen

1. Gå til Lønn > Eksportere lønn i toppmenyen
  2. Velg riktig start- og sluttdato
  3. Velg eventuelt hvilke medarbeidere som skal inkluderes
  4. Under Formater velger du Huldt & Lillevik
  5. Lag rapporten og lagre filen lokalt

4. Importer filen til Huldt & Lillevik

Hvis du ikke selv jobber i Huldt & Lillevik sender du filen over til regnskapsfører, som vil følge stegene under.

1. Gå til Periodens Lønn > Importere
  2. Velg formatet Huldt Lillevik standard fast lengde
  3. Trykk på ikonet med ..., finn filen og last den opp til Huldt & Lillevik
  4. Trykk på skriver-ikonet for å se loggen over importerte lønnslinjer
  5. Trykk på det oransje ikonet formet som et lyn

5. Importer lønnslipper fra Huldt & Lillevik til Planday

Lagre PDF-filen med lønnslippene på PC-en. Vi anbefaler at du sjekker at innholdet i filen er korrekt før du importerer den til Planday.

1. Logg inn i Planday og gå til Lønn i toppmenyen. Inne på Lønn går du videre til Importer lønnslipper.
  2. Velg start- og sluttdato: Bruk samme datoer som står på lønnslippen.
  3. Eksisterende lønnslipper: Hvis det allerede er importert lønnslipper for perioden kan enten legge til de nye til de eksisterende, eller overskrive de gamle lønnslippene.
  4. Under Type velger du Lønnslipp
  5. Under Format velger du Huldt & Lillevik
  6. Last opp filen med lønnslippene fra PC-en og klikk på Importer.
  7. Etter at lønnslippene er importert kan du kontrollere dem før du lagrer og gjør dem tilgjengelige for medarbeiderne.