Hvorfor skal jeg oprette afdelinger?

Følg

En afdeling repræsenterer 1 vagtplan.

Afdelinger adskiller fysiske steder eller organisatoriske teams. Da din portal blev oprettet, oprettede vi automatisk den første afdeling, men du kan nemt oprette flere afdelinger, hvis du ønsker det.

Opret afdeling

Vælg HR > Afdelinger > Klik på ’Opret afdeling’

Læs vores Vejledning til administratorer for yderligere oplysninger.

Navn: Hvad afdelingen skal kaldes for at give mening for både chefer og medarbejdere.

Vagtplantype: Vælg om afdelingen skal være funktionsbaseret eller medarbejderbaseret.

• Funktionsbaseret: En funktionsbaseret vagtplan betyder, at du kan sætte en række jobfunktioner op, som hver dag udfyldes med forskellige medarbejdere. Denne type vagtplan kan være en fordel, hvor du har forskellige medarbejdere på arbejde på forskellige dage, og typisk i forretninger med mange medarbejdere på timeløn, fx diskoteker og caféer. Se et eksempel på en funktionsbaseret vagtplan herunder:

• Medarbejderbaseret: En medarbejderbaseret vagtplan betyder, at medarbejderne fra de respektive afdelinger står på listen til venstre og at hver medarbejders vagter indtastes på rækken ud for vedkommendes navn. Denne type vagtplan er praktisk, hvis du har en fast stab med en relativt fastlagt vagtplan fra uge til uge, fx kontorpersonale og administration. Se eksempel herunder.

I det næste faneblad med ekstra info kan du indtaste flere detaljer om din nye afdeling.

Afdelingsnummer: Du kan give afdelingen et nummer. Det er obligatorisk information i visse lønsystemer.

Arbejdsdagens start og slut: Indtast hvornår arbejdsdagen i denne afdeling starter og slutter. Det påvirker vagtplanens grafiske udformning.

Timesats for ledige vagter: Hvis du opretter ledige vagter, kan du sætte en fast timesats for dem, så de tæller med i lønudgifterne – også før du har sat en bestemt medarbejder på.

Tilføj medarbejdere

Når du har oprettet medarbejdere, kan du klikke på ikonet med personen og det grønne plus for at få en oversigt over hvilke medarbejdere du allerede har koblet til denne afdeling og tilføje flere.