Kan jeg skræddersy formularen med nye felter?

Følg

Vælg Indstillinger > HR > Formopsætning > Brugerdefinerede felter > Klik ’opret’

Brugerdefinerede felter kan bruges til at gemme navn og telefonnummer på et familiemedlem (til nødstilfælde), størrelsen på medarbejderens uniform eller til at oplyse, om vedkommende har gennemført et sikkerhedskursus.

Titel: Du kan enten vælge at bruge en af de titler, der ligger allerede, eller fjerne markeringen og oprette din egen titel.

Du kan vælge mellem en række typer, fx tekst, som kan indeholde alle typer almindelig tekst kombineret med tal.

De øvrige muligheder er:

Sandt/falsk: Hvis du ønsker et afkrydsningsfelt.

Numerisk: Feltet skal udfyldes med et nummer, fx et telefonnummer.

Dropdown: Hvis du vil lave en dropdown liste med flere valgmuligheder.

Dato: Hvis feltet skal udfyldes med en dato.

Standardværdi: Her kan du indstille standardværdien, som altid vil blive vist, hvis du ikke ændrer noget. Opretter du et tekstfelt til allergier, kunne der som udgangspunkt stå ”ingen allergier”, medmindre du indtaster noget andet.

Krævet felt: Sæt flueben her, hvis feltet er obligatorisk. Det vil altså ikke være muligt at gemme, medmindre dette felt er udfyldt.

Afslut ved at klikke på ’Gem’.

Nye felter ligger under ’Felter’ i Formopsætning. Du kan trække dem over i den relevante sektion for at gøre dem synlige på portalen. Se vejledningen her, når du vil tilføje nye felter i forskellige situationer.

Har du valgt dropdown som type, skal du oprette hver enkelt valgmulighed på listen, fx størrelser på uniformen (XS, S, M og L):

Klik på det første lille blyant-ikon og klik derefter på ’opret’.

Titel: Skriv navnet på den første mulighed, du vil vise i din dropdown liste.

Sortering: Sorter valgmulighederne numerisk (fx 1-5). Indtaster du ingenting, sorteres listen alfabetisk.

Standardværdi: Sæt flueben, hvis systemet skal bruge denne valgmulighed som standard.

Afslut ved at klikke på ’Gem’.

Opret så mange titler, som du har lyst til, og som du har brug for i din dropdown liste.

Sektioner

I oversigten kan du tilføje nye sektioner med dine egne overskrifter. Det gør du ved at trække en tom sektion fra højre side af formularen. Du kan tilføje en overskrift ved at klikke på blyanten i sektionen.

Titel: Skriv din egen overskrift eller sæt flueben ved ’Brug eksisterende oversættelse’ for at bruge en af de foruddefinerede overskrifter. Klik på ’Gem’.