Hvordan kan jeg få glæde af lønindstillingerne?

Følg

Når du tager dig tid til at justere dine lønindstillinger, vil du være sikret en konsekvent og brugbar lønrapport hver gang. Disse indstillinger er udgangspunktet for alle rapporter, men systemet vil give dig mulighed for at hente rapporter med andre indstillinger fra tid til anden.

• Vælg Indstillinger > Løn > Generelt.

Startdato: Du skal indtaste standarddatoen for dine lønperioder her. Så længe du kører løn for én måned ad gangen hver gang, behøver det ikke være den 1. i hver måned for at de månedslønnede betales korrekt. Du skal som hovedregel tage udgangspunkt i dine timelønnede og deres lønperiode.

De generelle indstillinger omfatter flere avancerede indstillinger længere nede:

Gruppering af timesedler: Som udgangspunkt er der ikke flueben her, men hvis du vil gruppere efter afdeling eller timesats, er det her du kan lave dine indstillinger. Dit valg vil afhænge af dit lønsystem.

Nul-timesedler: Hvis du ikke vil have vagter med i din lønrapport, der viser 0, kan du indstille det her.

Lønarter: Har du indtastet lønart på bestemte steder, fx under personalegrupper eller løntillæg, vil de lønarter altid være gældende. Lønarterne her gælder i tilfælde hvor lønarten mangler.

Hvis der ikke er indtastet nogen lønart nogen steder, vælger vores system automatisk 1201 for timeløn og 1202 for månedsløn.

Medarbejderes lønsedler: Vælg om dine medarbejdere skal have adgang til at se den PDF, som systemet opretter, når du kører løn. Filen gemmes som et link sammen med lønsedlen og kaldes Lønrapport. Hver medarbejder vil se de samme oplysninger om deres egen løn, som du kan se.