Huskeliste til løn - Hvad skal jeg forberede inden jeg laver lønrapport?

Følg

Når du bruger Planday er det nemt at lave en rapport med alle de nødvendige oplysninger til en lønkørsel, men før du kan bruge lønrapporten i Planday, anbefaler vi, at du følger disse trin.

Se evt. også den korte video nedenfor.

1. Er lønnumrene korrekte?

Sørg for at lønnummeret for hver medarbejder er opdateret. Du kan kontrollere og redigere lønnumrene under HR > Medarbejdere > Redigér medarbejder. Lønnummeret ligger i fanebladet Medarbejderoplysninger.

En typisk fejl ved lønkørsel er, at der findes to medarbejdere med samme lønnummer.

2. Er der nogle ændringer i personalet siden sidste lønkørsel?

Ind imellem ansætter du nyt personale eller redigerer eksisterende medarbejdere. Planday kan give dig en rapport over hvad der er blevet ændret siden sidste lønkørsel. Rapporten hedder Medarbejderændringer og findes under HR > Medarbejdere > Værktøjer > Eksporter data > Vælg rapporttypen ”Medarbejderændringer” øverst.

3. Lønart fra dit lønsystem

Mange lønsystemer bruger noget, de kalder lønart. Lønarten fortæller lønsystemet, om timerne i Planday-rapporten er normale timer, ekstra timer eller tillæg.

Lønarten for normale timer kan indtastes under Indstillinger > Løn > Generelt > Lønarter.

Lønarten for tillæg kan indtastes under Indstillinger > Løn > Løntillæg > Redigér hver enkelt tillæg.

Lønarten for særlige timeseddelstyper der skal med i rapporten kan indtastes under Indstillinger - timeseddelstyper - redigér timeseddelstype.

4. Er alt godkendt i vagtplanen?

Når du kører lønrapport kan du vælge kun at medtage godkendte vagter for at være sikker på, at du har gennemset alting. Når du gennemgår vagtplanen, skal du se efter vagter, der ikke er grønne. Den grønne farve signalerer, at vagten er godkendt.

Under Vagtplan > Visuelt overblik kan du se hvornår der ligger vagter, der ikke er godkendt. Klik på ugedagen og godkend evt. manglende vagter.

Du kan lave så mange rapporter i Planday, som du har lyst til. Rapporterne ændrer ikke i data på nogen måde.

Vil du høre mere om Plandays løn- og satsindstillinger, så kontakt os på support@planday.com.