6. Stempelur

Følg

Planday’s Punch Clock er en stærk udvidelse af din Planday vagtplan! Med stempeluret kan du holde styr på præcist hvornår dine medarbejdere møder og går hjem, og du har nem adgang til det både i app’en og på den tilhørende hjemmeside.

Det kan tage lidt tid at vænne sig til at bruge stempelur, men da alle nyder godt af retfærdig og præcis løn for det udførte arbejde, vil det ikke vare længe, før alle dine medarbejdere stempler ud og ind som det mest naturlige i verden – også når de går til pause.

• Som med alle andre vagter anbefaler vi, at tiderne godkendes, før medarbejderen betales for sine arbejdstimer. Klik på Vagtplan > Stempelur og sammenlign vagtens planlagte tider med de faktiske stempeltider, før du godkender: Sæt flueben i boksen til højre og klik på ”Godkend valgte”, når du har været igennem listen.

Hjemmesiden

Hjemmesiden www.PunchClock.dk er den perfekte løsning for dig, hvis dine medarbejdere ikke har en smartphone eller ikke har den med sig på arbejde. I stedet kan du have en iPad eller en computer på arbejdspladsen, hvor hver medarbejder kan logge ind på Stempeluret med sit Planday login.

• Klik på Indstillinger > Stempelur > Medarbejderadgang og vælg ”Tilføj” for at aktivere stempeluret på din portal.

Du får nu mulighed for at tilføje IP-adressen fra dit firmas netværk, så du ved, at dine medarbejdere var på arbejde, da de stemplede ind og ud. Din nuværende IP-adresse vises i toppen af vinduet, så du nemt kan kopiere den derfra. Du kan også få din IP-adresse fra myip.dk. Du kan tilføje så mange IP-adresser, som du vil.

Tip! Du kan sætte din tablet eller din computer op til at vise Punch Clock hjemmesiden som startside. Start med at åbne din foretrukne browser, fx Google Chrome, og klik på Indstillinger i øverste højre hjørne hvorefter du vælger Indstillinger > Ved opstart > Åbn en bestemt side eller en række sider. Når du først har åbnet for denne mulighed, kan du klikke på ”Angiv sider” og indsætte www.PunchClock.dk som din opstartsside.

Punch Clock i Planday app’en

Stempeluret i Planday app’en er interessant for enhver forretning, hvor medarbejderne er spredt over hele byen eller for medarbejdere, som altid har deres smartphone med sig.

For at aktivere Stempeluret i Planday app’en for alle dine brugere skal du åbne din portal og klikke på Indstillinger > Stempelur > Medarbejderadgang og rulle ned til Mobil App Adgang og markere ”Ja” (ud for Stempelur tilladt fra mobil app).

Vi giver dig mulighed for at begrænse adgangen til app’ens stempelur, så medarbejdere ikke kan stemple ud eller ind hjemmefra eller fra andre lokationer, der ikke er firmarelevante. Fjern markeringen i den første indstilling med ubegrænset adgang og to andre muligheder vil åbne sig:

• GPS-begrænsning: Find din adresse og markér et område omkring den, hvor dine medarbejdere kan stemple ind og ud. Den nødvendige margen afhænger af hvor præcis GPS er i dit område.
  • IP-begrænsning: Tilføj dit firmas WiFi til listen over godkendte IP- adresser, ligesom når du vil bruge Punch Clock hjemmesiden (beskrevet herover).

Du er velkommen til at aktivere begge muligheder for at tilbyde dit personale en vis fleksibilitet.

Tilpas Punch Clock til dit univers

I Planday har du en række muligheder for at skræddersy nutidens stempelur til din verden. Vi kan hjælpe dig med at lave regler, der håndterer for tidlig eller for sen mødetid, registrering af pauser m.m.

Kontakt os og lad os sammen finde en løsning til dig: support@planday.com.

Næste: 7. Nye arbejdsgange og flere funktioner