4. Samarbejde og kommunikation

Følg

Planday’s app spiller en vigtig rolle i at inddrage dine medarbejdere og øge tilfredsheden.

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du downloade app’en til din smartphone her:

For at logge ind på app’en skal du bruge din Planday-portals webadresse, dit brugernavn og din adgangskode.

I app’en har dine medarbejdere altid deres personlige – og opdaterede – vagtplan lige ved hånden, de præsenteres for friske oplysninger om vagter, der er gjort tilgængelige af chefer eller kolleger og de får vigtige beskeder med vejledninger eller et nyt menukort.

Samarbejde

Ved at aktivere dine medarbejdere og holde dem ansvarlige kan du frigøre en masse tid til at drive forretning. I app’en og i portalen kan dine medarbejdere selv håndtere de vagter, som de alligevel ikke er interesseret i, ved at overdrage dem til eller bytte dem med en kollega. Når medarbejderne fundet ud af det med hinanden, skal du bare med nogle enkle kliks godkende det.

Dine medarbejdere kan også hjælpe dig med at dække ledige vagter. Ledige vagter vises i app’en til medarbejdere i den rigtige personalegruppe og de kan byde på de åbne vagter, som passer ind i deres personlige kalender. Du skal bare godkende anmodningen og vedkommende er sat på vagten.

• I venstre side af portalens startside kan chefer se et resumé af de vagter, der kræver godkendelse. Åbn portalen med jævne mellemrum for at godkende anmodninger om ledige vagter, vagtbytte med mere.

Skulle en medarbejder melde sig syg, kan du nemt annoncere en ny vagt og se om der er nogle medarbejdere, der stiller sig til rådighed. Haster det, kan du bruge vagtplanens beskedfunktion til at sikre dig, at de alle er klar over muligheden for ekstra timer.

• Klik på Vagtplan > Dag og vælg ”Send besked” for at sende besked til alle relevante modtagere, fx alle i den rigtige gruppe og som ikke allerede er på vagtplanen.

Dér har du også mulighed for at sende en påmindelse til alle, som skal arbejde i dag.

Kommunikation

Beskeder

Du kan sende besked til dit personale ved at klikke på kuverten i øverste højre hjørne og vælge de relevante personer eller grupper, fx alle kokke, og skrive din besked.

Er det en vigtig besked og vil du sikre dig, at personalet ikke overser den, kan du fryse beskeden på deres skærm i app’en eller portalen for en tid, fx 30 sekunder, for at tvinge dem til at læse den. Du kan endda afkræve hver medarbejder et svar ved at tilvælge ”tvunget svar”.

Opslagstavle

Vil du sikre dig, at en given oplysning står frisk i erindring hos dine medarbejdere, kan du sætte det på opslagstavlen på forsiden af portalen eller app’en i stedet for.

Du er velkommen til at vedhæfte dokumenter til de nyheder, du måtte offentliggøre, fx denne måneds a la carte menu. Du kan annoncere nyheder direkte fra portalens forside og beslutte hvor længe, det skal være synligt på opslagstavlen.

Begivenheder

En anden kanal til at kommunikere med dit personale er din kalender, hvor du kan annoncere begivenheder direkte fra forsiden. Her inviteres medarbejderne til den årlige julefrokost, obligatoriske sikkerhedsmøder og særlige lejligheder på dit sted.

Du kan aktivere funktionen for fremmøde, som er perfekt til at sikre, at du er nået ud til alle medarbejdere, som forventes at være til stede. Dine medarbejdere vil se en ”tilmeld”-knap ved siden af begivenheden, så de hurtigt og nemt kan rapportere tilbage til dig om de kommer eller ej.

Fødselsdage

På portalens forside kan alle se, hvem der har fødselsdag i denne uge og få mulighed for at ønske kollegaen tillykke på dagen.

Næste: 5. Timesatser og løn