2. Læg vagtplan

Følg

Opret vagter

Uanset om du har besluttet at opdele din vagtplan efter medarbejdere eller jobfunktioner, skal du nu bare se på vagtplanens skelet og oprette vagter på de tidspunkter, hvor du har brug for dem. Klik på ”Opret vagt” og indtast start- og sluttid.

Du kan enten sætte en specifik person på vagten eller du kan lade den stå åben. Uanset hvad, er det kun medarbejdere, som er kvalificeret til at udfylde funktionen som bestemt af personalegrupperne, som kan tage den vagt.

Når du vil sætte en bestemt person på en vagt, sørger Planday for, at du ikke tildeler den samme medarbejder flere samtidige vagter eller sætter medarbejdere på, som ikke kan arbejde pga. eksaminer eller ferie.

Ledige vagter er vagter, som endnu ikke er blevet tildelt nogen. Med ledige vagter kan du oprette alle de nødvendige vagter og bagefter sætte en medarbejder på. I app’en indkaldes alle medarbejdere i den relaterede personalegruppe, så de hver især kan byde på de åbne vagter, der måtte passe ind i deres kalender. Du skal bare vælge én medarbejder, godkende anmodningen og medarbejderens navn vil være sat på vagten.

Tip! Du kan indstille Arbejdstidsregler for yderligere at finpudse vagtplanen og overholde evt. regler. Eksempelvis kan du blive advaret, hvis du forsøger at sætte en medarbejder på en vagt og vedkommende allerede har arbejdet 50 timer i den uge. Klik på Indstillinger > Vagtplan > Arbejdstidsregler og vælg ”opret” for at sætte de regler op, som er relevante for din forretning og for hver personalegruppe.

Vagttilkendegivelse

Vi synes, du skal opfordre dine medarbejdere til at holde dig opdateret om, hvornår de er til rådighed for at gøre det nemmere at lægge vagtplan. Når hver medarbejder tilkendegiver sin personlige rådighed inde i Planday portalen, får du oplysningerne præcis når du har brug for dem – ikke flere små lapper eller e-mails!

• Klik på Hjem > Vagttilkendegivelse og vælg ”Redigér alle” for at registrere dine personlige vagtønsker for en given dag. Hvis du markerer ”kan arbejde”, vil dit navn være markeret med grønt, når du opretter en vagt. I modsat fald vil dit navn være markeret med rødt.

Tip! Du kan forenkle dine administrative opgaver yderligere ved at tage feriemodulet i brug og oprette en konto til hver medarbejder (Indstillinger > Fravær > Konto). Hver gang han eller hun beder om ferie i portalen under Hjem > Din ferie og du godkender fraværet, vil antallet af dage automatisk blive trukket fra. Godkendt ferie vises under den ugentlige vagtplan, så du altid har den lige ved hånden.