Tilgængelighed og ferie

Følg

For at undgå situationer hvor du skal af med vagter eller jagte ekstra timer, når vagtplanen allerede er lagt, kan du rapportere din tilgængelighed på forhånd.

• Åbn Planday portalen og vælg Forside > Din tilgængelighed, klik på ’Rediger alle’ og rapporter din rådighed for hver enkelt dag.

Hvis firmaet holder åbent torsdag-søndag, kan du kun registrere din tilgængelighed for de ugedage. Du kan vælge mellem Ikke angivet, Kan ikke arbejde og Kan arbejde og endda tilføje en kommentar, hvis der er forhold din chef skal tage højde for. Markerer du ’Kan ikke arbejde’ for en given dag, er dit navn markeret med rødt, når din chef forsøger at tildele dig en vagt på den dag. På den anden side vil dit navn være markeret med grønt, hvis du har valgt ’Kan arbejde’.

Eksempel: Semestret er slut og du har kun en eksamen, så du vil gerne tage nogle ekstra vagter. Vælg ’Kan arbejde’ på alle dage i de kommende to uger.

Din chef vil muligvis gerne have nogle flere detaljer om hvornår du kan eller ikke kan arbejde, så du bliver bedt om at angive din tilgængelighed med et af de foruddefinerede intervaller eller ved at indtaste både start- og sluttidspunkt.

Eksempel: I de næste tre måneder skal du på tegnekursus hver lørdag fra 12 til 14, så du kan ikke tage frokostvagten på caféen. Vælg ’Kan ikke arbejde’ for de lørdage og tilføj en kommentar eller vælg ’Kan ikke arbejde’ for timerne fra 11 til 15.

Ferie

Din chef kan også have aktiveret feriemodulet for dig og registreret hvor mange dages betalt ferie, du har hvert år. Du kan anmode om fri i Planday portalen under Din Ferie og klikke på ’Anmod om ferie’. Hvis din chef ikke har oprettet en konto til dig, så kontakt ham eller hende direkte. Når du anmoder om fri, vil din chef modtage en besked og kan beslutte hvad der skal ske med de vagter, du evt. måtte have i løbet af fridagene. Så snart chefen har godkendt din ferie, vil du modtage en bekræftelse og kan reservere din flybillet!