Help Center. Vi står klar til at hjælpe

Slik setter du opp Planday (🇳🇴)

Følg

I denne artikkelen viser vi deg alt du trenger for å sette opp en vaktplan og invitere de ansatte til å ta i bruk Planday. Hvis du setter av en times tid bør du være ferdig med vaktplanen og være klar til å invitere de ansatte.

 

💥  Før du starter

💥  Steg 1: Opprette avdelinger

💥  Steg 2: Opprette personalgrupper

💥  Steg 3: Opprette medarbeidere

💥  Steg 4: Opprette vaktplanfunksjoner

💥  Steg 5: Sette opp vaktplanen

💥  Steg 6: Invitere og kommunisere med medarbeidere

💥  Steg 7: Bruke stemplingsuret og godkjenne arbeidstid

💥  Neste steg

 

Før du starter

Hvis du ikke har en Planday-portal fra før, gå til planday.no og opprett en portal. 

I videoene bruker vi en restaurant som eksempel, men informasjonen er overførbar til de aller fleste bransjer. Brukeren i videoen er logget inn med en administrator-tilgang. Vanlige medarbeidere kan ikke redigere og styre systemet på samme måte.

Hvis du har spørsmål underveis er du velkommen til å kontakte oss via chatten i systemet, support@planday.com, eller på telefon 21 999 207.

 

Steg 1: Opprette avdelinger

Hver avdeling har sin egen vaktplan. I en restaurant vil man typisk ha en avdeling for kjøkken og en for servering. Da får restaurantsjefen og kjøkkensjefen full oversikt over de vaktene de har ansvaret for.

 

 

Steg 2: Opprette personalgrupper

Personalgrupper hjelper deg med å holde orden på hvilke vakter hver medarbeider kan ta. Dette henger sammen med hva de er ansatt som, og hvilke ferdigheter de har.

Hver vakt kan kun bemannes av medarbeidere som tilhører personalgruppen som vakten er knyttet til. En medarbeider kan godt tilhøre flere personalgrupper.

Restauranter bruker ofte følgende personalgrupper:

💥  Kokker
💥  Oppvaskere
💥  Hovmestere
💥  Servitører
💥  Bartendere

 

 

Steg 3: Opprette medarbeidere

Start med å registrere navn, kontaktinformasjon og hvilke avdelinger og personalgrupper medarbeiderne skal tilhøre. En medarbeider kan godt tilhøre flere avdelinger og personalgrupper. Det er alt som trengs i første omgang.

 

  

Steg 4: Opprette vaktplanfunksjoner

Opprett en vaktplanfunksjon per vakt du skal bemanne på en travel dag. Hver funksjon knyttes til en personalgruppe, og gir deg friheten til å gi vaktene andre navn enn navnet på personalgruppen.

Med vaktplanfunksjoner kan du navngi hver vakt uavhengig av personalgruppen den er knyttet til.

 

 

Steg 5: Sette opp vaktplanen

Vi viser deg to muligheter. Du kan enten starte med en tom vaktplan, eller bruke maler for å spare tid.

 

 

Steg 6: Invitere og kommunisere med medarbeiderne

Du kan invitere alle medarbeiderne samtidig. Etter at de har mottatt innloggingsinformasjonen kan du sende dem en beskjed og informere om at de finner sin oppdaterte vaktplan i Planday.

 

 

Steg 7: Bruke stemplingsuret og godkjenne arbeidstid

Hvis medarbeiderne skal stemple inn og ut må du aktivere stemplingsuret. Du kan gjøre stemplingsuret tilgjengelig fra en nettleser, appen, eller begge deler.

 

 

 

Neste steg

Mulighetene i Planday er mange. Med det grunnleggende på plass kan du for eksempel gå videre og registrere mer utfyllende informasjon om medarbeiderne. Du kan også kontakte oss for å få hjelp til å sette opp blant annet lønnstillegg og mulighet for sykdomsregistrering. 

Har du flere spørgsmål? Send en anmodning

Kan du ikke finde, hvad du leder efter?

Vores eget support team står klar til at hjælpe dig.