Kom godt i gang med Planday (video guide)

Følg

I denne artikel viser vi dig alt hvad du skal bruge til at sætte en vagtplan op, invitere dine medarbejdere og tage Planday i brug. Det tager cirka en time, hvis du følger planen trin for trin.

💥 Før du starter

💥 Trin 1: Opret afdelinger (2 min.)

💥 Trin 2: Opret personalegrupper (5 min.)

💥 Trin 3: Opret medarbeidere (10 min.)

💥 Trin 4: Opret vagtplansfunktioner (10 min.)

💥 Trin 5: Lav en vagtplan (20 min.)

💥 Trin 6: Invitere og kommunikere med medarbejdere (5 min.)

💥 Trin 7: Stempelur og godkende arbejdstid (10 min.)

💥 Næste trin

Før du starter

Hvis du ikke allerede har en Planday-portal, så gå til planday.dk og opret en ny portal. Efter at du har registreret dig, guides du igennem nogle trin for at oprette afdelinger, personalegrupper og medarbejdere. Når dette er gjort vil videoerne herunder hjælpe dig videre.

I videoerne bruger vi en restaurant som eksempel, men informationerne er lette at overføre til de fleste brancher. Brugeren i videoerne har administrator adgang, almindelige brugere kan ikke sætte portalen op.

Hvis du har spørgsmål undervejs er du velkommen til at kontakte os via chatten i systemet, support@planday.com, eller på telefon 35 107 207.

Trin 1: Opret afdelinger

Hver afdelinger har sin egen vagtplan. I en restaurant vil man typisk have en afdeling for køkkenet og en for service. Derved får restaurantchefen og køkkenchefen et fuldt overblik for de vagter de har ansvaret for.

Trin 2: Opret personalegrupper

Personalegrupper hjælper dig med at holde styr på hvilke vagter som de forskellige medarbejdere kan tage.

Hver vagt kan kun bemandes af medarbejdere, som tilhører den personalegruppe som vagten er knyttet til. En medarbejder kan godt tilhøre flere forskellige personalegrupper. Restauranter bruger ofte følgende personalegrupper:

💥 Kokke
💥 Opvaskere
💥 Tjenere
💥 Bartendere

Trin 3: Opret medarbejdere

Start med at tilføje navn, kontaktinformation samt hvilke afdelinger og personalegrupper medarbejderne skal tilhøre. En medarbejder kan godt være en del af flere afdelinger og personalegrupper. Det er det eneste du behøves i denne omgang.

Trin 4: Opret vagtplansfunktioner

Opret en vagtplansfunktion pr vagt du skal bemande på en travl dag. Hver funktion knyttes til en personalegruppe, og giver dig friheden til at give funktionerne andre navne en navnet på personalegruppen.

Trin 5: Lav en vagtplan

Vi viser dig to muligheder. Du kan enten starte med en tom vagtplan, eller du kan bruge skabeloner for at spare tid.

Trin 6: Invitere og kommunikere med medarbejdere

Du kan invitere alle medarbejderne samtidigt. Efter at de har modtaget login informationer, kan du sende dem en besked og informere om at de kan finde deres opdaterede vagtplan i Planday.

Trin 7: Stempelur og godkende arbejdstid

Hvis medarbejderne skal stemple ind og ud skal du aktivere stempeluret. Du kan gøre stempeluret tilgængeligt fra webside, app’en eller begge dele.

Næste trin

Planday rummer mange muligheder. Med det grundlæggende på plads, kan du f.eks. gå videre og udfylde mere information om medarbejderne. Du kan også kontakte os for at få hjælp til at sætte tillæg op eller registrering af sygdom.