HR & Medarbetare 🇸🇪

Følg

LÄGG TILL NY PERSONAL

När en ny medarbetare börjar - gör alltid en sökning på alla avdelningar i registret, samt inaktiva anställda för att säkerställa att användaren inte redan finns sedan tidigare, isåfall ska denna användas.

Klicka på Upprätta anställd för att upprätta användaren, följ stegen och se till att den anställde är kopplad till korrekt personaltyp, minst en avdelning och en personalgrupp.

När den anställde är upprättad, skicka inloggningsuppgifter till den anställde.

PERSONALREGISTER

Under Medarbetare> Anställda hittar du personalregistret. För att snabbredigera en medarbetare trycker du på namnet till personen. Om du vill redigera mer så trycker du på redigera. Du kan också hålla muspekaren över namnet till den personen du önskar att redigera och trycka på pennan längst ut till höger.

VIKTIGA FÄLT

Det som är rödmarkerat är de viktigaste fälten på denna sida:

• Månadslön

För att lägga in månadslön, klicka på Ange ny lön och ange deras faktiska lön + timmar/månad (kan vara ett genomsnitt, eller enligt avtalet)

•  Timmar / månad

För månadsavlönade är det också viktigt att samma värde står under fältet timmar/månad

•  Personaltyp

Se också till att korrekt Personaltyp är vald, detta är jätteviktigt för att vi ska kunna generera rätt regelverk för inställningar såsom OB ersättning och Övertid etc.

TIMLÖN

• Gå till personalregistret (Medarbetare > Anställda)
  • Välj Personalgrupp och tryck på pennan, på höger sida får du möjlighet att Redigera personalgrupp.
  • Här kan du ändra den individuella timlönen för den anställde.

Om du vill ändra timlönen för många anställda på en gång så gör du följande:

• Gå till Medarbetare > Personalgrupper
  • Håll markören över en personalgrupp och tryck på symbolen för en människa och ett plustecken (lägg till/redigera anställd)
  • Redigera timlön

Om personen har månadslön, ange ej någon timlön.