Semester 🇸🇪

Follow

Den anställde kan ansöka om semester i Planday från Hem > Min semester här under kan den anställde också se hur många semesterdagar man har tagit. Hur många semesterdagar man har kvar visas som vanligt på lönespecifikationen från lönesystemet.

En semesteransökan ska godkännas innan den läggs in i schemat, en ansökan kan godkännas/avvisas under Schema > Semesteradministration

För att upprätta semester åt en anställd:

• Gå till Schema > Semesteradministration

• Tryck på Upprätta semester
  • Välj anställd och period, sedan ser du hur många semesterdagar som ska dras

Kostnad 1 = en semesterdag dras

Kostnad 0 = ingen semesterdag dras

Du kan ändra kostnaden till 0 på övriga dagar om ingen semesterdag ska dras. Om du vill att lördag och söndag inte ska dras av så kan support ändra på detta, men som standard räknas lördag och söndag som en arbetsdag.

• Scrolla sedan ner och tryck på Spara

Semester läggs då automatiskt in i schemat, under Frånvaro/Semester

Semester för de månadsavlönade kommer automatiskt med i lönefilerna (PDF rapport + lönefil)

Semester för de timavlönade måste knappas in manuellt i lönesystemet – vi rekommenderar att ni som gör lönerna tar ut en semesterrapport under Schema > Semesteradministration > Semesterrapport för att säkerställa att all semester kommer med.