Behörigheter i Planday 🇾đŸ‡Ș

Follow

Vi har följande standard nivÄer pÄ behörigheter/sÀkerhetsgrupper:

1. Administratör: fulla rÀttigheter till portalen.
  2. HR-admin: kan upprÀtta nya medarbetare. Har inte tillgÄng till lön.
  3. Schema-admin: kan skapa och redigera schema/pass. Har inte tillgÄng för redigering av lön, men kan se lönekostnad per dag/anstÀlld.

För mer detaljerad information se bild lÀngst ner.

Du kan tilldela en anstÀlld en eller flera behörigheter genom att göra följande:

1. Klicka pÄ den anstÀllde (snabb redigering).
  2. Under sĂ€kerhetsgrupp kan du vĂ€lja vilken behörighet den anstĂ€llde ska ha, glöm inte att trycka pĂ„ “LĂ€gg till”.

Man kan begrÀnsa behörigheten/tillgÄngen per avdelning, sÄ t.ex kan vi ha en schema-admin för en avdelning och en annan schema-admin för en annan avdelning.

Du hittar instÀllningarna för detta under Medarbetare > AnstÀllda och lÀngst ner till vÀnster:

1. VÀlj sÀkerhetsgrupp
  2. HÄll muspekaren över namnet pÄ personen som du önskar att redigera behörighet/tillgÄngen pÄ och tryck pÄ nyckeln.
  3. Markera den/de avdelningarna som personen ska ha behörighet för. Glöm inte att trycka pĂ„ ”Spara”.

Detaljerad information om behörigheter i Planday

Önskas Ă€ndring av dessa behörigheter, kontakta support.